15. Csömöri Polgári Esték | Európai Németország – német Európa?

Szeretettel meghívjuk a Csömöri Polgári Esték 15. alkalmára.

vendégünk:

Kiss_J._Laszlo_1

Kiss J. László a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, egyetemi tanár

Előadásának címe:

Európai Németország – német Európa?

Időpont és helyszín:

2016. június 16., 19:00 óra

Zöldfa Étterem

(2141 Csömör, Szabadság út 13.)

Minden érdeklődőt szeretettel látunk!


cspe15_kiss-j-laszlo

Könyvadomány a Sinka István Községi Könyvtárnak

Társaságunk képviseletében Szentkeresztyné Antal Réka és Dr. Vass Zoltán egy Jókai Anna és egy Erőss Zsolt kötetet ajándékozott a könyvtárnak.

Könyvadományunkkal egy rendszeres ajándékozási sorozatot indítunk a csömöri Sinka István Községi Könyvtár gyűjteményének gyarapítására. Célunk, hogy bibliotékánk olyan kötetekkel bővüljön, melyek polgári és nemzeti értékeket közvetítenek mindazok felé, akik kézbe veszik és olvassák őket.

Fontosnak tartjuk, hogy a könyvtár intézménye a digitalizált világban is fennmaradjon és olyan sziget lehessen, ahová vissza tudunk vonulni csendben, nyugalomban. Egy hely, ahol a könyvek megnyugtató illata mindenkinek visszaidézheti gyermekkorunk varázslatosan emlékeit, a hatalmas polcok és hosszan elnyúló sorok pedig menedéket nyújthatnak a rohanó és zajos világ szellemet ostromló forgatagában.

 

Veresné Boda Mária, a csömöri Sinka István Községi Könyvtár intézményvezetője

Veresné Boda Mária, a csömöri Sinka István Községi Könyvtár intézményvezetője

 

Első alkalommal Jókai Anna Éhes élet című, (ittjártakor) dedikált családregényét és Földes András Erőss Zsolt életéről szóló könyvét ajánlottuk fel a gyűjtemény gyarapítására.

III. PÜNKÖSDI PIKNIK a Csömöri Horgásztónál

A Pünkösdi Piknik a Szeretlek Csömör közösség kiemelt eseménye. Két évvel ezelőtt találkozunk először pünkösd alkalmával, a Bolgár kertben azért, mert hisszük és valljuk, hogy a szeretet közösségében rejlik a legnagyobb erő, ami emberek között megszülethet.

Hozz magaddal olyan ételt, italt, amit megosztanál másokkal is.
Mi garantáljuk a helyszínt, tradicionális gyermek játszóházat és a családias hangulatot.
Hiszünk a szeretet közösségében, töltsük együtt pünkösd délutánját!

2016. május 16., hétfő – 16:00 órától,

a Csömöri Horgásztónál


Email

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

13. Csömöri Polgári Esték – Erkölcs, Erő, Egyetértés

A 13. Csömöri Polgári Esték következő alkalmát a 29-szeres magyar bajnok Fradinak szánjuk: múltjának, jelenének és a jövő reménységeinek.

Vendégeink:

– Vépi Péter, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, edző
– Máté Csaba, az FTC pályaedzője
– Nagy Ádám, magyar válogatott labdarúgó

Az estét moderálja: HORTI GÁBOR

Helyszín, időpont:
Petőfi Sándor Művelődési Ház – 2141 CSÖMÖR, Vörösmarty u. 1.
19:00 órától várjuk vendégeinket!

 

3d2793b

meghivo_ftc_k

Igazi örömünnep: templom alapkőletétel volt vasárnap Csömörön

Ha egy nemzet, egy ország, de akár egy földrész élni akar, akkor a kereszténységre kell építenie – fogalmazott Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a csömöri reformátusok gyülekezeti otthonának ünnepélyes alapkőletételén.

Az államtitkár azt mondta: a 20. század totalitárius diktatúrái az embert tettekkel, lélekben pusztították, az ezt követő liberalizmus pedig máig rombolja, pusztítja a lelkeket.

Csömör, 2016. április 10. Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b) és Szabó István református püspök a csömöri református gyülekezet lelkészi hivatalának alapkõletételén 2016. április 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Csömör, 2016. április 10.
Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b) és Szabó István református püspök a csömöri református gyülekezet lelkészi hivatalának alapkõletételén 2016. április 10-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szabó István református püspök egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyülekezeti központtal álmaik beteljesüléséhez kerültek közelebb a csömöri reformátusok.

Fábri István polgármester (Csömöri Civil Egyesület) az ünnepi eseményen hangsúlyozta: az elmúlt két és fél évtizedben meghatározó szerepet játszottak, és jelentős mértékben járultak hozzá a csömöri identitás megőrzéséhez és megerősítéséhez a helyi civil szervezetek, s köztük különösen fontos helyet foglalnak el a keresztény-keresztyén közösségek.

A település vezetője beszélt arról is, hogy a gyülekezeti ház helyszíne az egész nagyközség számára is szimbolikus, hiszen ez a településrész néhány éven belül Csömör új központjává válhat.

Karancsi Rudolf

(fotó: Karancsi Rudolf)

Az ünnepélyes alapkőletételen jelenlévő William McCully lelkész történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, és tolmácsolta az ír presbiteriánus egyház szívélyes üdvözletét, valamint saját, dundonaldi gyülekezete jókívánságait. Hozzáfűzte: igyekeznek megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel, ha csekély mértékben is, de segíteni tudnak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

(forrás: kormany.hu, MTI)

Előadás a ‘1848-49-es események a történész szemével

2016. március 24-én Hermann Róbert történész, egyetemi tanár tartott előadást a Szeretlek Csömör Társaság összejövetelén a csömöri Zöldfa Étteremben. A hazai és nemzetközi történész szakma kiváló képviselője színes és érdekes előadásban foglalta össze a forradalom és a szabadságharc legfontosabb eseményeit, az azokhoz kapcsolódó legendákat. A személyes hangvételű, vetítéssel színesített, előadásból megismerhettük a forradalom vitás kérdéseit, a történész szakma legfrissebb kutatási eredményeit.

Az előadó a feltett kérdésekre is válaszolt, a programot kötetlen beszélgetés zárta.

CSOK FÓRUM – minden, amit a CSOK-ról tudni lehet

Az elmúlt hetekben sokan kerestek minket a Szeretlek Csömör facebook oldalon és személyesen is, hogy érdeklődjenek a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről, elterjedtebb nevén a CSOK-ról, amiről többek közt olvashattak a februári Csömöri Hírmondóban is.

Nehéz mindenki kérdésére válaszolni, ezért megkértük Tuzson Bencét, Csömör országgyűlési képviselőjét, hogy látogasson el hozzánk és egy széleskörű beszélgetés keretein belül segítsen minden résztvevőnek megérteni a CSOK igénylésének szabályait és feltételeit.

2016. március 8-án kedden, 18:30-tól a Zöldfa Étteremben fórumot tartunk a CSOK igénylésének lehetőségeiről, ahol államtitkár úr személyesen ad egy átfogó tájékoztatót az otthonteremtési kedvezményről és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Alap esetben a CSOK kétféle konstrukcióban igényelhető.

Új lakás vásárlása/építése esetén:

kormany_info_emmi_uj_csok_uj_lakas_v02

 

Használt lakás vásárlása, vagy bővítése esetén:

kormany_info_emmi_uj_csok_hasznalt_lakas_v02

 

További információk és gyakran ismételt kérdések az alábbi tájékoztató kiadványban, a csalad.hu-n és 2016. március 8-án, kedden 18:30-tól a csömöri CSOK fórumon.

Mindenkit szeretettel várunk!