Kárpát-medence – a nyugati és keleti világ szorításában

2019. január 24-én, 18:30-tól a Sinka István Községi Könyvtárban,
a 22. Csömöri Polgári Esték alkalmával, vendégünk Demkó Attila (David Autere), a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály egykori vezetője és a Máglyatűz, geopolitikai thriller a Kárpát-medencéből szerzője

  • Kárpát-medence – a nyugati és keleti világ szorításában
  • Ukrajna geopolitikai helyzete, múltja és jövője
  • Magyarország, mint a térség modern hadereje

A helyszínen lehetőség nyílik a Máglyatűz c. kötet megvásárlására és szerző általi dedikálására is.

De miről szól egy geopolitikai thriller? Egy kis ízelítő:

Mindenkit várunk szeretettel!

Tűzifaosztás az otthon melegéért

Megkezdődött a jótékonysági tűzifa osztás Csömörön.

November 30-án, a Szeretlek Csömör facebook oldalán, a civil társaság meghirdette idei jótékonysági összefogását. Bánidi Balázs a csömör Fidesz csoport ügyvezető alelnöke felajánlására 12,5 tonna jó minőségű tűzifa szétosztása kezdődött meg Csömörön.

Az akcióhoz egész decemberben szabadon lehet csatlakozni, többen már éltek is a lehetőséggel, további tűzifa adománnyal és anyagi hozzájárulással segítik az akciót.

A Csömöri Családsegítő Közalapítvány segítségével, a szervezők személyesen juttatják el a fát azokhoz a családokhoz, ahol ez segítség lehet az otthon melegének biztosításához.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

,,Arra buzdítunk mindenki, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Közhelynek tűnik, de minden ilyen alakalommal bebizonyosodik, hogy igaz az a mondás, hogy jobb adni, mint kapni. Ez is érvényes. A családok, akiknek ezzel segítünk a hideg hónapok átvészeléséhez, nagyon hálásak, a mi szívünket cserébe pedig ez a hálás szeretet melengeti, no meg a testmozgás, ahogy pakoljuk a fát.”

– mondta Bánhidi Balázs a jótékonysági tűzifaosztás ötletgazdája.

Az akcióhoz az alábbi hirdetményben leírtak alapján továbbra is lehet csatlakozni:

 

Az iskolában és dzsúdóteremben is járt a Mikulás

Csömörön, december 6-án, miután az éjjel minden házat végig járt és megtöltötte a gyerekek csizmáit mindenféle földi jóval, a Mikulás arra is szakított időt, hogy meglátogassa és külön megajándékozza a Mátyás Király Általános Iskola diákjait, ahol már napok óta készültek a gyerekek a hószakállú érkezésére.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az iskolában tett látogatás után azonban, délután újra Csömör felé vette útját és fáradtságot nem kímélve, ellátogatott a Bánhidi Park dzsúdótermébe is, ahol a tatamin éppen edző apróságokat talált, hát megajándékozta és megdicsérte őket, hogy szorgalmasan sportolnak és figyelnek az egészségükre. Az edzőterembe látogató mikulás adott egy-két jó tanácsot is a gyerekeknek:

,,Hívjátok el a barátaitokat is, hogy együtt sportoljatok, mert a rendszeres testmozgással nem csak egészségesebbek lesztek, hanem a tanulmányi eredményeitek is javulnak majd.”

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Zöld utat kapott a csömöri HÉV-metró vonal kialakítása

Néhány héttel ezelőtt a csömöri “civilek” még a HÉV megszűnésével riogattak, amihez tüntetést és aláírásgyűjtést is szerveztek maguknak, hogy fokozzák a pánikot. Mint utólag kiderült, ez a 2018-as év álhíre volt, amihez a polgármester és a civil önkormányzat is asszisztált..

2018. november 11-én, a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a korábbi (2017-es) döntéssel összhangban a Kormány zöld utat biztosít a csömöri HÉV és az M2-es metróvonal összekötésének.

Az 1565/2018. (XI. 10.) Korm. határozat nem csak arról rendelkezik, hogy a csömöri (gödöllői) vonalat fel kell újítani, hanem annak komplex, 21. századi igényekhez illeszkedő újragondolását rendeli el. Ennek értelmében elrendeli, hogy a vonalak elővárosi gyorsvasúti üzemmódú fejlesztésének előkészítésekor vegyék figyelembe az érintett települések lakosságszámának növekedését és az elmúlt években megváltozott agglomerációs települések szerkezeti változásait.

A kormányhatározat értelmében, Csömör megnőtt lakosságszámához igazítják majd az összekötött vonal járatsűrűségét és a megállók elhelyezkedését is.  A “H9 Cinkota–Csömör” vonalszakaszok felújításának tervezése során úgy kell eljárni, hogy az M2 metróvonal – H8/H9 vonal összekötése, úgy valósuljon meg, hogy a Csömör – Őrs vezér tere közötti gyorsvasút működése is biztosított legyen.

Természetesen a csömöri civilek már interjúban igyekeznek megmagyarázni, tüntetéssel és aláírásgyűjtéssel egybekötött hazugság-hadjáratukat a HÉV megszűnéséről és örvendezni a kormánydöntésnek, de mi tisztán emlékszünk rá, hogy miként akarták átverni a csömörieket, a rosszul időzített álhír terjesztéssel, amiről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk.

Hatalmas civil kamu volt a HÉV megszűnése

Komoly riadalmat okozott a csömöriek körében az, a Csömöri Civil Egyesület és az önkormányzat által terjesztett álhír, miszerint megszűnhet a csömöri HÉV. Tették mindezt arra a több éves BKK által publikált tanulmánytervre hivatkozva, ami már csak azért sem lehet hivatkozási alap, mert a HÉV fölött több, mint két éve (!) a MÁV gyakorolja a tulajdonosi jogokat, a szolgáltatás megrendelője pedig a magyar állam. (Erről itt és itt is olvashatnak.)

A civilek, az önkormányzattal karöltve, 2018. október 19-én úgy tüntettek, és szerveztek aláírásgyűjtést a HÉV megmaradásáért, hogy 2017 szeptemberében a kormány külön határozatban döntött és rendelt forrást a gödöllői és csömöri HÉV vonalak felújításának engedélyezési terveire (kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projektek fejlesztési tervein belül) összesen mintegy 6,2 milliárd forint értékben.

Tehát a tüntetés és az adat… illetve, aláírásgyűjtés már akkor okafogyott és hazugság volt, amikor kitalálták a civil kampányguruk és nem mellesleg, a „tüntetésen” még a polgármester is beismerte, hogy a MÁV-nak, 2023-ig (!) teljeskörű üzemeltetési szerződése van a csömöri HÉV vonal működtetésére.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon mi köze van ennek az egésznek ahhoz a BKK tanulmányhoz, amire az álhírt építették? Egyszerű: semmi.

Ha valakiben még ezek után is kérdéses lenne-e, hogy mekkora átverés volt az a hisztéria, amit a HÉV állítólagos megszűnése körül néhány hangulatkeltő civil keltett – hivatali segítséggel – azoknak megerősítésül, 2018. 11. 11-én, a Magyar Közlönyben megjelent egy kormány határozat, ami a csömöri HÉV vonal teljes felújításáról, járműpark teljes cseréjéről és az M2-es metróval való összekötéséről szól.

Gyertyagyújtással a hősökért, a hazugság ellen

November 4-én, 19 óra 56 perckor, idén harmadik alkalommal, tartottuk megemlékezésünket, az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtti tisztelgésünk jegyében.

Néhány hangulatkép a 2017-es megemlékezésről (Szeretlek Csömör FB)

Szeretlek Csömör civil társaság és a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csömöri alapszervezete 2016 óta minden évben külön rendezvény keretében hajt fejet a forradalom hősei és áldozatai előtt. Idén a csömöri Fidesz csoport alelnöke, Bánhidi Balázs emlékezett meg néhány gondolat erejéig “arról a dicsőséges 13 napról”. Beszédében kiemelte, mennyire fontos, hogy évről-évre megálljunk és együtt emlékezzünk ’56 bátor szabadságharcosaira.

“Nekünk azonban, akiknek a demokrácia már-már természetes, nem csak lehetőségünk, hanem kötelességünk is mindezt megtenni. A forradalom hőseiről való megemlékezés, nem lehet pusztán köszöntő, nem egy formális programajánló, nem egy rendezvény, ami le kell tudni, ki kell szervezni, vagy épp meg kell úszni… Hanem valódi ünnep, ami szabadságról, az élni akarásról és magyarok olthatatlan igazságvágyáról szól.”

Bánhidi Balázs szerint, 1956 lázadás volt a hazugság és az igazságtalanság ellen is, mely végül a forradalomban öltött testet. Beszédében párhuzamot vont az ötvenes évek és napjaink hazugságai között is:

“Aktuális ez napjainkban is, amikor annyi hazugság vesz minket körül. Hazugságok vesznek körül minket kicsiben és nagyban, ami minden szinten mérgez, legfőképpen közösségeinkben. Napról-napra körülvesz, hogy megosszon és szembe fordítson minket.

>>Megszűnik a HÉV, ellep majd a szemét, nincsen bennünk keresztény emberség, veszélyben a jogállamiság, stb.<<

Csak néhány hangzatos hazugság azok közül, amik – lévén hazugságok – ugyanúgy mérgeznek ma, mint társai mérgeztek 62 évvel ezelőtt és amire egy maroknyi, ám mégis ököllé formálódó nép azt mondta, hogy: >>Elég volt!<<.”

Az megemlékezők a Himnusz közös eléneklése után, gyertyát gyújtottak a forradalomban és az azt követő megtorlásokban életüket vesztettek tiszteletére. A rendezvény után, a szervezők forró teával és forralt borral kínálták a hűvös vasárnap esti órán a térre látogatókat.

A teret bevilágító mécsesekről látványos drónfelvétel is készült, amit itt és Szeretlek Csömör facebook oldalán is meg lehet tekinteni.

 

Adatvesztés :( – Új oldal :)

Fáradságos munka után sem sikerült helyreállítani a szeretlekcsomor.hu régi honlapját és tartalmait, miután honlapunkat olyan vírustámadás érte, ami nem csak az oldalt, hanem a szerverünket is megfertőzte, így sajnos régi cikkeinket nem tudtuk visszanyerni.

Közösségünk korábbi eseményeit, emlékeit és képeit azonban közösségi oldalunkon továbbra is bárki elérheti. 🙂

Fogadjátok szeretettel új oldalunkat, amit igyekszünk ugyanolyan szeretettel, ám stabilabb védelemmel gondozni, mint korábban.

Napokon belül jelentkezünk megújult logónkkal is, amivel külön cikkben foglalkozunk.