„Ahelyett, hogy az állam figyelné az embereket, az emberek tarthatják szemmel az államot – amihez tulajdonképpen joguk is van, hiszen elvileg ők a gazdái.”
Manuel Castells

 

A Szeretlek Csömör közösség 2014. augusztus 10-én leközölte honlapján a Nemzeti Választási Iroda őszi helyhatósági voksolás időpontjára vonatkozó hirdetményét. A demokratikus értékrendet tisztelő csömöri polgárokként fontosnak tartjuk, hogy Magyarország Alaptörvényének szellemiségében minden választásra jogosult állampolgár megfelelő tájékoztatást kapjon és gyakorolhassa alapvető jogait. Örülünk annak, hogy felhívásunk ilyen széles visszhangra talált. A honlapra beérkezett kommenteken felül számos, figyelmességünket méltató telefonhívást is kaptunk. Mindezek eredményeképpen az Önkormányzat is azonnal belátta: a kellő tájékoztatást – amely egyébiránt a hivatal részéről nem szívesség, hanem kötelezettség – Csömör lakosságának mielőbb meg kell adni azért, hogy mindenki időben fel tudjon készülni az október 12-ei választásokra. A mai napon a település több forgalmas pontjára kikerült a hirdetmény.

Köszönjük a hozzászólásokat, a telefonos megkereséseket és minden egyéb visszajelzést. Közösségünk tagjai fontosnak tartják a véleménynyilvánítás szabadságát, a demokrácia játékszabályainak tiszteletben tartását, mert hiszünk abban, hogy egy demokrata nem fél, nem fenyegetőzik, hanem teszi a dolgát.

Megtisztelő figyelmüket köszöni:

a Szeretlek Csömör közösség

Comments (1)

Hozzászólás!