A 3. sz. bekötőút átadása után „Mi a baj a 3-as bekötővel” címmel, képekkel illusztrált cikket jelentettünk meg honlapunkon. A cikkben három alapvető hiányosságra mutattunk rá, egyben felvetettük a mulasztás felelősének kérdését: kivitelező, vagy önkormányzat?

Feltettük a kérdést: vajon mekkora balesetnek kell történnie, hogy meghaladja a felelős/felelősök ingerküszöbét?

Nos, ami várható volt, sajnos Advent utolsó szombatján bekövetkezett. A Művelődési Házban ment a program, a Hősök Terén a jó hangulatú sütés-főzés, A Csömöri Önkéntes Tűzoltó egyesület gulyáságyújában is főtt a finom étel. Ebbe a barátkozós, jó hangulatba tört be a riasztás: a 3-as bekötő és az MO-s bevezető kereszteződésében súlyos balesethez kell a tűzoltóknak kivonulniuk. Ez egy nappal az után történt, hogy a szalagkorlátok elhelyezése befejeződött. A Majorszegliget felől érkező személygépkocsi nem adta meg az elsőbbséget a bevezetőn a major út felé közlekedő személygépkocsinak. A vétkes gépkocsivezető agyrázkódással megúszta. Sajnos nem ez az egyetlen baleset ebben a kereszteződésben

Korábbi cikkünknek annyi eredménye volt, hogy a bevezető úton mindkét irányban elhelyezték az „előzni tilos” és „ az útkereszteződés alárendelt úttal” táblát egymás alatt, egy oszlopon.

Továbbra is hiányoljuk a kereszteződés előtt, mindkét irányban, a terelővonal mellett, megfelelő hosszúságban felfestett záróvonalat.

A STOP táblák nem megfelelő helyre kerültek, mert túl közel vannak a bevezető úthoz és későn észlelhetők.. Továbbá hiányoznak az „Elsőbbségadás kötelező” táblák, alattuk a métert megadó kiegészítő táblával, ami azt hivatott jelezni, hogy STOP tábla következik X méter után.

Véleményünk, – amit már az átadás utáni interjúban is elmondtunk, – nem változott:

ebben a kereszteződésben sokkal indokoltabb lett volna /lenne/ a körforgalom kialakítása, mint az a Laky saroknál erőltetetten történt. Itt a hely is adott egy szabályos paraméterekkel kialakítható körforgalom számára.

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!