Az összefogás ereje óriási és az eredménye sem vitatható! Fogjunk össze minden jó ügyért, Csömör további fejlődése, szebbé tétele érdekében!

2013. március 15-én „több évtizedes önkormányzatokért végzett szakmai munkájáért”

Orbán Viktor miniszterelnök úr javaslata alapján, Áder János a Magyar Köztársaság elnöke által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vett át Ildikó, aki családjával együtt 1978 óta él Csömörön. Keményné Koncz Ildikó 2014. június 30-án Pozsonyba utazott, hogy Miroslav Lajčak szlovák külügyminisztertől és Navracsics Tibor magyar külgazdasági és külügyminisztertől átvegye a „Jó szomszédság és megértés” díját, amelyet a Pannónia Női Borrend civil egyesület elnökeként azzal érdemelt ki, hogy a 2012. március 10-én tűzvészben óriási károkat szenvedett Krasznahorka vára felújításához adománygyűjtést szervezett. A szinte országos összefogást a magyar borászok, vállalkozások, civilek, sportolók, önkormányzatok segítették, melynek révén 20 000 eurót adott át a borrend Krasznahorka polgármesterének, az egyik harang újraöntéséhez és a váralja park rendbetételéhez.

A szervezett gyűjtéshez média támogatókat is talált a borrend. Az MTVA többször tudósított az adománygyűjtésről, közvetített arról a borárverésről, amely a legnagyobb összeget hozta a támogatáshoz, illetve a különböző sajtótermékek is felhívták a figyelmet az akcióra.

Csömöri vonatkozása is volt az eseménynek. Az egyik, hogy a csömöri honlapon is megjelent a felhívás, a másik pedig, hogy a Furmicska táncegyüttes fellépett a borárverésen, ahol a gyermekek, fiatalok a szlovák táncokkal elvarázsolták az egybegyűlteket.

Krasznahorka vára_04

Az összefogás ereje óriási és az eredménye sem vitatható! Fogjunk össze minden jó ügyért, Csömör további fejlődése, szebbé tétele érdekében!

DOC

Csömör, 2014. július 11.

„Szeretlek Csömör Civil társaság”

Comments (2)

  • Dr. Vass Zoltán

    Kedves Ildikó! Sok szeretettel gratulálok a kitüntetéshez. Igen, ilyen összefogásra van szükség Csömörön is és ehhez a Hozzád hasonló emberek kellenek. Biztosan akadnak ilyenek, csak meg kell találnunk Őket és össze kell kovácsolni belőlük egy jó csapatot. Üdv.: Zoli

  • Garadnai Zoltán

    Teljes mértékben egyetértek! Büszke vagyok rád Ildikó!

Hozzászólás!