Mit mond Neked, ha azt mondom Poptarisznya, Pop-Tari-Top, vagy Calypso rádio. Ugye beugrik?

Hát persze B. Tóth László, a lemezlovasok doaenye. Generációk nőttek fel az Ő zenei közvetítésein. Negyven éves jó barátság fűz Lacihoz, de nem csak engem. Csömörről is szívesen jártak be a budapesti Bartók Béla uti szórakozóhelyre lemezlovas műsorait élvezni. Egyik rajongója ,korábbi polgármesterünk, Bátovszki Gyuri, akivel azóta is gyakran töltünk egy egy vacsora estét közösen Lacival a Zöldfában. Ilyenkor természetesen felidézzük a régi emlékeket.

rockmmuzeum_02

Gyakran ebédelünk együtt valamelyik pesti étteremben. Hol Ő hív meg engem, máskor én Őt. Legutóbb Laci volt a soros. Javasolta, hogy az általa kedvelt XIII. kerületi, Kárpát utcai RAM művelődési központ éttermének teraszán ebédeljünk. Csak zárójelben jegyzem meg, a környezet kellemes, a konyha kitűnő, elfogadható áron.

rockmmuzeum_03

A szokásos beszélgetések közben elfogyasztott ebéd végén Laci javaslattal állt elő: gyere mutatok valamit. Elindultunk az épület útvesztőiben és belépve egy ajtón, a rock történet mesevilága tárult elém. Kezdődött a hazai és külföldi rockzenészek arckép csarnokával, majd folytatódott a különböző zenei eszközök, híres zenészek gitárjainak, egyéb zenei eszközeinek bemutatásával. Megtalálhatjuk itt a zenekari erősítő berendezések őseit és a még ma is használhatóakat. Felsorolni sem lehet a kiállított tárgyak sokaságát.

rockmmuzeum_04

Kérdésemre elmondta, hogy az Ő ötlete alapján, lelkes rock-zene rajongókkal alapítványt hoztak létre e csodálatos múzeum kialakítására, melyet maguk rendeztek be. A múzeumot mind a XIII. kerület, mind a Főváros anyagilag támogatja. Volt olyan külföldi híres zenész, aki budapesti koncertje alkalmával meglátogatta a múzeumot és elragadtatással nyilatkozott róla.

A mellékelt pár képen talán érzékelhető a múzeum hangulata és remélem sokakat csábít majd arra, hogy meglátogassa és végig járja a pár helyiségből álló tematikus kiállítást.

 

Cím: RAM Művelődési Központ. Budapest. XIII. ker. Kárpát u.23.

 

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!