Reflexió Eigler Tamás képviselőnek a halálos balesettel foglalkozó cikkünkre írt gondolataira.

 

Tsztelt Képviselő Úr!

 

Olvasom a Szeretlek Csömör Társaság honlapján, a halálos balesetről megjelent cikkel kapcsolatos megjegyzéseit. Egyetértek Önnel, hogy ez a szükségtelenül bekövetkezett tragédia bizonyára családok sorsát fogja befolyásolni valamilyen mértékben. Magam is együttérzéssel vagyok a rokonok iránt.

Amivel azonban folytatja, az nagyon rossz érzéseket váltott ki bennem. Ön szerint a cikk írója ezt a szomorú esetet politikai célokra kívánta felhasználni. Magam ezt a szándékot a cikkből nem tudtam kiolvasni. Kijelentése nagyon hajaz a szociálliberális oldal által alkalmazott, már-már zsigeri reflexióra, miszerint ha cselekedeteiket, vagy annak hiányát bárki kritizálni meri, azonnal a politikai célok emlegetése mögé menekülnek.

Magam is jelen voltam az út átadásánál, amikor országgyűlési képviselőnk szakadó esőben, az úttesten, megfelelő vízelvezetés hiányában szinte bokáig érő vízben elmondta rövid beszédét. Valóban elmarasztalta Önöket, mert az utólag jött Laky-körforgalom kialakításának ötlete miatt az átadás közel két évet késett, ezzel a csömörieknek anyagiakban is mérhető nehézségeket okozva. Véleményem szerint az itt kialakított körforgalom helyett, – amiben egy pótkocsis szerelvény, vagy kamion nem tud körbemenni – megelőző, forgalom- lassító műtárgyak és STOP tábla elhelyezésével a balesetek megelőzhetőek lettek volna a csomópontban.

Ha már fölmerült Önökben a körforgalom gondolata, sokkal indokoltabb lett volna az út másik végén kialakítani. Ezt ma már több baleset igazolja.

Képviselő Úr! Emlékeztetni szeretném, hogy Önök 2014 őszén, a helyhatósági választáson elsöprő győzelmet arattak. A település választáson megjelenő szavazó polgárainak jelentős része Önökre adta voksát. A kampány ezzel, akkor, ott lezárult. Senki sem dolgozik Önök ellen. Ép elméjű ember, aki Csömörön él, Önökkel együtt csak a település javát akarhatja.Véleményem szerint a cikk írója is a csömöriekért írta le gondolatait. Most már csak körültekintően, bölcs és határozott döntésekkel, mindenben a csömöri polgárok érdekeit figyelembe véve, – ez ügyben is – dolgozni kell.

Tisztelettel javaslom, hallgassák meg a csömöri polgárok kérését és kövessenek el mindent az ügyben, hogy a 3. bekötő másik végén is körforgalom legyen. Ne várják meg, hogy az Ön által példaként említett három halálos baleset bekövetkezzen. Már ez az egy emberélet is túl nagy áldozat.

 

Lokálpatrióta

 

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!