A képen:
A csapat csömöri játékosai: alul jobb oldalon, Pribék Marcell; fent jobbra: Ujvári Gergő; fent középen: Mádi Benedek

Mádi Benedekkel beszélgettünk a Csömörön kézilabdázó, de a Dabas Beach Boy’s színeiben magyar bajnokká vált csapatról.
Szerkesztői kérdés:
 Magyar bajnokok vagytok a Dabas Beach Boy’z strandkézilabda csapatában és Csömör kézilabda csapatában játszotok. Hogy is van ez?

Évekkel ezelőtt egy baráti társaságból verbuválódott csapattal kezdtünk el strandkézilabdázni, melynek a magja az eltelt hosszú idő ellenére együtt maradt. Év közben mindenki más csapatban, különböző osztályban játszik, így a nyári szünet az az alkalom, amikor végre hétvégéket tudunk közösen eltölteni.

Szerkesztői kérdés:
 Ha ilyen erősek vagyunk strandkézilabdában, akkor Csömörnek miért nincs csapata?

Sokak számára a strandkézilabda még mindig ismeretlen sport, dacára a válogatott és a klubcsapatok komoly nemzetközi sikereinek. Szerencsére Dabason preferált sportnak tartják, nem véletlen, hogy a kvalifikációs versenyek egyik legszínvonalasabb tornája is a városhoz kötődik. Egyre több helyen nyitnak a strandkézilabda irányába, bízom benne, hogy Csömörön is hasonlóan gondolkodnak.

Szerkesztői kérdés:
 Miért nem hallottunk eddig egy országos bajnok csapatról, aminek a fele csömöri kézilabdásokból áll?

A tavalyi döntőt élőben közvetítette a Sportklub, így szerencsére sokan láthatták azt a mérkőzést. Rengeteg üzenetet, hívást, dicséretet kaptunk barátoktól és ellenfelektől egyaránt. Azt, hogy Csömörön miért nem volt visszhangja az aranyéremnek, arra tudom visszavezetni, hogy a strandkézilabdát még nem ismerik el igazán, nem tekintik komoly sportnak.

Szerkesztői kérdés:
 Alapítanátok csömöri csapatot, ha Csömör következő vezetése támogatna Titeket?

Dabason szerencsére minden emberi, szakmai és anyagi elismerést megkapunk a várostól, ennél ideálisabb közeget nem is lehet elképzelni. Örülnénk, ha Csömörön látnának bennünk fantáziát, hiszen a jövő évben már a nemzetközi porondon is szeretnénk komoly eredményeket elérni.

Szerkesztői kérdés:
 Mindezektől függetlenül miért Csömörön játszotok?

Én Csömörön nevelkedtem, úgyhogy engem a szívem mindig is visszahúzott ide. Marci már évek óta itt játszik, így Gergőt sem volt nehéz meggyőznünk, hogy csatlakozzon a fiatal, sikeréhes csapathoz. Bízom benne, hogy azokat a sikereket, amiket nyáron át tudtunk élni, a következő szezonban a csömöri csapat színeiben is meg tudjuk ismételni. Szeretjük Csömört. 🙂

 

 

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!