Kedves, megszokott színfolt volt Csömörön, a Béke téren a családi ház falához simuló kis kocka épület. A tetőn tábla hirdette, hogy itt festékbolt működik, a bejárati ajtó két oldalán a felsorolás, hogy a festéken kívül mi mindent kaphat itt a vásárló. Az épület előtt kis robogó gondosan letakarva, hogy a takaró a tűző nappal, vagy az esővel szemben védelmet nyújtson. A belépőt egy végtelenül kedves, disztingvált hölgy fogadta. Ő Böröczkyné Wasmer Anna, az épület volt bérlője, az üzlet tulajdonosa.

20140725_202116


Most őt kérdezzük a Csömörön eltöltött évekről, itteni benyomásairól.

Szerkesztői kérdés:
 Kedves Anna, hogyan került Csömörre, hogyan kötődik a településhez?

1983-ban férjhez menten Böröczky Ervin csömöri lakoshoz, aki a csömöri TÜZÉP telep vezetője volt. így lettem csömöri lakos. A TÜZÉP telepen sokszor kerestek festéket, ezért úgy döntöttünk, hogy legyen nekem egy kis festékboltom Csömörön.

Szerkesztői kérdés:
 Milyennek látta, látja Csömör életét? Az Ön elképzelése szerint milyen az ideális falu?

Csömör egy ideális falu, a szilasligeti újságban olvasom, hogy bezzeg Csömör… Ezek szerint a környező települések mintaként nézik a csömöri életet.

Szerkesztői kérdés:
 Milyen tanácsokat adna a település vezetőinek? Hogyan dolgozzanak, milyen hibákat ne kövessenek el?

A település vezetői empátiával foglalkozzanak az emberek problémáival, egyenlő mércével.

Szerkesztői kérdés:
 Mi a véleménye a civil társadalomról, a civil kurázsiról?

A civil összefogást jónak tartom, ha az politikamentes, mert nagyon sok családban okoz feszültséget és elmérgesedett vitákat a különféle politikai álláspont.

Szerkesztői kérdés:
 Hogyan érezte magát Csömörön? Mi volt a fontos az Ön számára?

Húsz évig voltam Csömörön, nagyon jól éreztem magam. A faluval még mindig kapcsolatban vagyok, ide járok orvoshoz, gyógyszertárba, postára, a kis vegyesboltba a HÉV állomáson. Örülök, mikor megszólítanak és érdeklődnek, hogy telnek a nyugdíjas napjaim. A kis festékbolt nagyon hiányzik, de egyszer mindennek vége van. Szép volt úgy elmenni, hogy sajnálták, hogy bezártam az üzletemet. A legfontosabb az emberek bizalma, figyelme és szeretete volt. Sok jó ismerősöm és barátnőm van, akit meglátogatok, amikor Csömörön járok.

 

Köszönjük szépen az interjút!

 

 

 

Comments (1)

  • Geri Sz

    Amikor Csömörön megvettem a telkünket akkor sok festékre volt szükségem. Így aztán jó párszor betévedtem ebbe a kis "mézeskalács" boltba. Nem is annyira a bolt maga volt rendkívüli, hanem a kiszolgálás. Nagyon sok kedvességet kaptam és hálás vagyok ezért.
    Üdvözlettel
    Szemler István

Hozzászólás!