Ha egy nemzet, egy ország, de akár egy földrész élni akar, akkor a kereszténységre kell építenie – fogalmazott Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a csömöri reformátusok gyülekezeti otthonának ünnepélyes alapkőletételén.

Az államtitkár azt mondta: a 20. század totalitárius diktatúrái az embert tettekkel, lélekben pusztították, az ezt követő liberalizmus pedig máig rombolja, pusztítja a lelkeket.

Csömör, 2016. április 10. Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b) és Szabó István református püspök a csömöri református gyülekezet lelkészi hivatalának alapkõletételén 2016. április 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Csömör, 2016. április 10.
Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára (b) és Szabó István református püspök a csömöri református gyülekezet lelkészi hivatalának alapkõletételén 2016. április 10-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szabó István református püspök egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyülekezeti központtal álmaik beteljesüléséhez kerültek közelebb a csömöri reformátusok.

Fábri István polgármester (Csömöri Civil Egyesület) az ünnepi eseményen hangsúlyozta: az elmúlt két és fél évtizedben meghatározó szerepet játszottak, és jelentős mértékben járultak hozzá a csömöri identitás megőrzéséhez és megerősítéséhez a helyi civil szervezetek, s köztük különösen fontos helyet foglalnak el a keresztény-keresztyén közösségek.

A település vezetője beszélt arról is, hogy a gyülekezeti ház helyszíne az egész nagyközség számára is szimbolikus, hiszen ez a településrész néhány éven belül Csömör új központjává válhat.

Karancsi Rudolf

(fotó: Karancsi Rudolf)

Az ünnepélyes alapkőletételen jelenlévő William McCully lelkész történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, és tolmácsolta az ír presbiteriánus egyház szívélyes üdvözletét, valamint saját, dundonaldi gyülekezete jókívánságait. Hozzáfűzte: igyekeznek megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel, ha csekély mértékben is, de segíteni tudnak.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

(forrás: kormany.hu, MTI)

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!