A Szeretlek Csömör Civil Társaság és a FIDESZ Csömöri Szervezete 2015. év elején elhatározta, hogy tovább színesíti Csömör közösségi életét. Választókerületi képviselőnk, Dr. Tuzson Bence példáját követve, aki a választókerületben, havonta más településen tart hasonló esteket, úgy döntöttünk, hogy hagyományteremtő szándékkal, ezeket az alkalmakat Csömörön mi is megtartjuk. Ügyelünk arra, hogy a kerületi rendezvényekkel ne ütközzünk. Így az érdeklődők más településről is eljöhetnek. Ezeket az esteket honlapunkon, plakátokon és szórólapokon és képviselőnk honlapján is időben hirdetjük.
polgári est

Tuzson Bence, országgyűlési képviselő | Szilágyi Áron, olimpiai bajnok | Baczkó Norbert, a csömöri Fidesz elnöke

Első alkalmunkat februárban, képviselőnkkel közösen rendeztük, ahol a Zöldfa étteremben mi voltunk a házigazdák. Vendégünk Szilágyi Áron, London egyéni olimpia kardvívó bajnoka volt, akit képviselőnk és munkatársa kérdeztek.
est

Tuzson Bence, országgyűlési képviselő | Szilágyi Áron, olimpiai bajnok | Devecser Anikó

Márciusban Jókai Anna kétszeres Kossuth díjas író és költőnőt láttuk vendégül a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A népes közönség mintegy másfél órán keresztül hallgatta az életbölcsességekkel tűzdelt, nemegyszer derültséget kiváltó monológot, mely érintette az egyén, a család, az ifjúság és a nemzet sorskérdéseit.
Az előadás végén a hallgatóság által megvásárolt Éhes élet című könyvét még egy órán keresztül dedikálta.
Az estet a Zöldfa étteremben az írónővel közösen elköltött vacsorával zártuk.
polgari est

Jókai Anna (középen) előadása

Áprilisi vendégünk Stelczer Hilda magashegyi hegymászó, a Mount Everest első magyar meghódítójának, Erőss Zsoltnak a felesége volt. Video vetítéssel kísért előadásában végig kísérhettük a Makalu expedíció útját Katmandutól a csúcs meghódításáig. Az operatőr Zsolt volt. A csodálatos képeken láthattuk a még ép fővárost, a hegyhez vezető úton a rododendron erdőket, majd a szürke moréna mezőn kiépített táborban az alaptábori életet, a sziklafalakat, a hó és jég birodalmát és a velük küzdő hegymászókat.
Az előadás után másfél nappal következett be a szörnyű nepáli földrengés, ami szinte mindent megsemmisített abból, amit a képeken láttunk, ami a világörökség része volt.
polgari est csömör 01

Sterczer Hilda előadása

Balczó András ötszörös olimpiai, tízszeres világbajnok, minden idők legsikeresebb öttusázója, a nemzet sportolója volt májusban a vendégünk. A több mint egy órás előadásában, beszámolt sportpályafutása kezdetétől a végéig minden lényeges motívumról. Mesélt gyermekkoráról, az öttusával való találkozásáról, szüleiről, jelenlegi népes családjáról, a sikerekről. Csalódottságáról, hogy pályafutása befejezése után a magyar öttusasport nem tartott igényt tapasztalataira, szolgálatára. Beszélt a Küldetés című, róla készült riportfilm sikeréről, utóéletéről.
Megható volt, ahogy vallást tett hitéről, többek között elszavalva egy gyönyörű protestáns éneket. /Ahogy vagyok… Fogadj el Jézusom./ Csodálatos, tanulságos este volt.
image2

Dr. Vass Zoltán és Balczó András, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok

A nyári szünet előtti utolsó alkalmunk vendége Boross Péter miniszterelnök volt. A moderátor szerepét, felkérésünkre, Marinovics Endre, az Antall és Boross kormányok kabinetfőnöke, Csömör díszpolgára vállalta. Képet kaphattunk az MDF kezdeti időszakáról, az első szabadon választott kormány megalakításának körülményeiről, a kormányzás nehézségeiről. A vendég beszélt a taxisblokádról, arról, hogy miként lett belőle belügyminiszter, milyen feladattal bízta meg Antall József. Majd a miniszterelnök halála után hogyan vált utódjává.
polgari estek 5_11

dr. Szentkeresztyné dr. Antal Réka (Szeretlek Csömör) és Boross Péter, miniszterelnök

Ezeknek a szép estéknek sikere arra ösztönöz bennünket, hogy ősszel folytassuk a sorozatot. Igyekszünk a vendégek óhajának eleget tenni és mindig rangos vendéget hívni.
A részletesebb beszámolók fellelhetők honlapunkon az egyes események után, összesítve pedig a hír kategóriára (tag) kattintva találhatjuk meg LINK .

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!