Már 1332 nap 20 óra 22 perc 27 másodperc, késedelem!

A Szeretlek Csömör Civil Társaság nevében 2015. január 23-án ismételt kérelmet adtunk be Csömör Nagyközség polgármesterének és jegyzőjének címezve, melyben kérjük, hogy a Szeretlek Csömör Egyesület hivatalos bejegyzéséhez szükséges „Csömör” név használatához szíveskedjenek hozzájárulni.
Első kérelmünket 2014.05.28-án nyújtottuk be a “civil” önkormányzatnak, majd 2014. 06. 19-én kelt válaszában a Polgármesteri Hivatal azt közölte, hogy jogi kontrollt kér beadványunkkal kapcsolatban, amelynek eredményéről értesítést küld.

(7 hónap azaz már 1581 nap 20 óra 22 perc 28 másodperc telt el, de értesítést azóta sem kaptunk.)
Egyébként is, jogi kontrollt csak bíróság gyakorolhat, ez esetben első fokon a Gödöllői Járási Bíróság és nem az Önkormányzat valamely bizottsága vagy a képviselő-testület.
A 2015. január 23-án megismételt beadványunkat tájékoztatásul megküldtük a területileg illetékes Kormányhivatalnak és Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselőnknek
Hogy az első beadványunkra a törvényes határidőn belül nem kaptunk érdemi választ, magyarázható azzal, hogy a regnáló hatalom politikai ellenfélnek tekintette a Szeretlek Csömör Civil Társaságot, miután nem titkoltan szintén indultunk a helyhatósági választáson. Most azonban túl a voksoláson semmi nem indokolja, hogy a “Csömör” név használatát megtagadja vagy elszabotálja egy csömöri civil társaságtól, amely törvényes keretek között egyesületként szeretne működni, pályázni és élni minden civil szervezetet megillető joggal és lehetőséggel.

ido

A válaszadási határidő ismét letelt. Honlapunkon számláló mutatja, hogy a Hivatal hány nappal lépte túl a törvényes határidőt.

(Ez a mai nappal már összesen 1332 nap 20 óra 22 perc 28 másodperc késedelmet jelent, mellyel az önkormányzat civil szervezetté alakulásunk útjába görget akadályokat.)
A türelmünk fogytán, ezért megtesszük a törvény biztosította lépéseket, mert hiszünk a szólás és egyesülés szabadságában és hogy a civilséget senki nem sajátíthatja ki magának!

 

Szeretlek Csömör Civil Társaság

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!