Már 1269 nap 1 óra 7 perc 1 másodperc, késedelem!

A Szeretlek Csömör Civil Társaság nevében 2015. január 23-án ismételt kérelmet adtunk be Csömör Nagyközség polgármesterének és jegyzőjének címezve, melyben kérjük, hogy a Szeretlek Csömör Egyesület hivatalos bejegyzéséhez szükséges „Csömör” név használatához szíveskedjenek hozzájárulni.
Első kérelmünket 2014.05.28-án nyújtottuk be a “civil” önkormányzatnak, majd 2014. 06. 19-én kelt válaszában a Polgármesteri Hivatal azt közölte, hogy jogi kontrollt kér beadványunkkal kapcsolatban, amelynek eredményéről értesítést küld.

(7 hónap azaz már 1518 nap 1 óra 7 perc 1 másodperc telt el, de értesítést azóta sem kaptunk.)
Egyébként is, jogi kontrollt csak bíróság gyakorolhat, ez esetben első fokon a Gödöllői Járási Bíróság és nem az Önkormányzat valamely bizottsága vagy a képviselő-testület.
A 2015. január 23-án megismételt beadványunkat tájékoztatásul megküldtük a területileg illetékes Kormányhivatalnak és Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselőnknek
Hogy az első beadványunkra a törvényes határidőn belül nem kaptunk érdemi választ, magyarázható azzal, hogy a regnáló hatalom politikai ellenfélnek tekintette a Szeretlek Csömör Civil Társaságot, miután nem titkoltan szintén indultunk a helyhatósági választáson. Most azonban túl a voksoláson semmi nem indokolja, hogy a “Csömör” név használatát megtagadja vagy elszabotálja egy csömöri civil társaságtól, amely törvényes keretek között egyesületként szeretne működni, pályázni és élni minden civil szervezetet megillető joggal és lehetőséggel.

ido

A válaszadási határidő ismét letelt. Honlapunkon számláló mutatja, hogy a Hivatal hány nappal lépte túl a törvényes határidőt.

(Ez a mai nappal már összesen 1269 nap 1 óra 7 perc 1 másodperc késedelmet jelent, mellyel az önkormányzat civil szervezetté alakulásunk útjába görget akadályokat.)
A türelmünk fogytán, ezért megtesszük a törvény biztosította lépéseket, mert hiszünk a szólás és egyesülés szabadságában és hogy a civilséget senki nem sajátíthatja ki magának!

 

Szeretlek Csömör Civil Társaság

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!