Csodák margójára—a szeretet tartogatja a legnagyobb meglepetéseket

2014 november végén adománygyűjtési akciót hirdettünk az adventi időszakra, hiszen közvetlen környezetünkben oly sok a nélkülöző gyermek, idős és család. A helyzet feltérképezéséhez figyelmes körültekintés kellett.

Az adományok egyre csak gyűltek és gyűltek.

Voltak olyanok, akik „rutinos” adakozóként, előre elkészített csodálatosan becsomagolt cipős dobozokban adták le ajándékaikat. A gyűjtésben részt vevő kisboltokban, zöldségesekben és a Zöldfa étteremben kihelyezett dobozainkba is számolatlanul kerültek adományok. Irodánkba is rengeteg ruha, játék, könyv érkezett. Egy család közel 50 kg ruhát ajánlott fel. Advent heteiben naponta kellett üríteni dobozainkat, olyan ütemben érkeztek a felajánlások.

Mint minden évben idén is, a Kistarcsán dolgozó, Csömörön lakó Vendéglátós Családja, ismét hatalmas szerető szívről tett tanúbizonyságot, 13 családnak állítottak össze komplett tartós élelmiszer csomagot!

Adományainkkal a csömöri Karitászt kerestük meg, akik nem félve a kihívástól vállalták fel az emberek jótéteményéből származó ajándékokat. Oly sokat adtak Csömör polgárai, hogy a Karácsony előtti csütörtök (2014.12.20.) este az adományokat 5 ember válogatta szét, két órán keresztül.

Másnap (2014.12.21.), a gondosan kiválogatott és összeállított csomagokat a Karitász saját emberei hordták ki a rászorulóknak, mert adományozó és adományozott között a viszony bizalmas, törékeny. Olyan csömöri családok is aktívan részt kívántak venni a gyűjtésben, akiknek körülményei szintén szerények, de elmondásuk szerint, vannak náluk is jobban rászorulók, s ha valaki, akkor ők tudják, milyen az, ha kevés vagy szinte semmi nem jut.

Volt olyan is, akitől fenyőfa felajánlás érkezett, amely egy időben az adományok kihordásával (2014.12.21-én) került a megfelelő családhoz.

Az egész falu egy embereként fordult a rászorulók felé! Ez a tavalyi év egyik legnagyobb csodája, az igazi összefogás! Az emberekben lakó szeretet és egymásra figyelés megnyilvánulása.

Mélységesen megható, az emberekből áradó együttérzés, melyet Karácsony ünnepe még jobban kihangsúlyozott!

Külön köszönet az adománygyűjtésben résztvevőknek:

 •  Laky ABC
 • Tajti Zöldséges
 • Hecz Pláza – Gere pékség/bolt
 • Trio ABC
 • Béketéri Reál ABC
 • Baksa zöldséges
 • Csömöri Csemege bolt—Szabadság-Árpád utca sarka

 

Adományaink elképesztő összegzése álljon itt:

 1. Rizs 70 kg
 2. Száraz tészta 25 kg
 3. Liszt 90 kg
 4. Cukor 81 kg
 5. Búzadara 10 kg
 6. Tej 10 L
 7. Szaloncukor 16 csomag
 8. Keksz 40 csomag
 9. Konzerv 38 db
 10. Só 13 kg
 11. Olaj 45 L
 12. Ráma (kocka) margarin 10 db
 13. Tea 12 doboz
 14. Csoki+egyéb édesség 21 kg
 15. Táska 8 db
 16. Pénztárca 2db
 17. Bögre 10 db
 18. Plüss állatok, kb. 50 db
 19. Tálca 2 db
 20. Kirakó 3 db
 21. Könyv 20 db
 22. Karácsonyfa 1 db
 23. Két nagy zsák krumpli, melyből egyet egy magányszemély, egyet pedig a Baksa Család adományozott
 24. Alma 5 kg
 25. Egyéb gyümölcsök 2 kg
 26. Komplett cipős doboz 24 db

 

 Köszönjük Csömör!

 Csodálatos teljesítmény! Az emberek szeretete határtalan!

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!