dr. Garadnai Zoltán


Ismét eljött advent, a karácsonyra való készülődés, a várakozás időszaka. Ilyenkor mindannyian lassítani próbálunk a modern világban szinte végletekig felgyorsult tempón, számot vetünk önmagunkkal, cselekedeteinkkel és arra törekszünk, hogy szeretteink számára minél meghittebbé, örömtelibbé tegyük az ünnepvárást. A hittel és őszinte elkötelezettséggel megélt advent ugyanakkor lehetőséget ad a nehéz sorsú, elesett embertársaink megsegítésére, a caritas gyakorlására is.

Ennek jegyében szervezett 2015. december 9-én a Szeretlek Csömör Civil Társaság és a Csömöri Fidesz adventi összejövetelt a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

A Polgári Esték eseménysorozat keretében ezúttal nagyközségünk lelki vezetői voltak vendégeink. Esztergály Előd reformtus lelkészt, Eszes Zoltán baptista lelkipásztort, Görbe József római katolikus plébánost és Johann Gyula evangélikus lelkészt arra kértük, hogy osszák meg velünk az adventtel kapcsolatos gondolataikat, hogy mindannyian lelkiekben megerősödve készülhessünk a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére.

Baczkó Norbert, a csömöri Fidesz csoport elnöke megnyitó gondolatai után a beszélgetést vezető dr. Garadnai Zoltán üdvözölte a megjelenteket és megköszönte lelki vezetőinknek, hogy elfogadták a meghívást. Elsőként azt a kérdést tette fel vendégeinknek, hogy miként élték meg gyermekkorukban az adventet és a karácsonyt és él-e az emlékezetükben abból az időből olyan történet, emlék, amelyet szívesen megosztanának a hallgatósággal. A következő kérdés arra irányult, hogy hogyan változott az ünnep jelentősége, lényege az idők folyamán és milyen üzenetet tartogathat advent a ma emberének. Végezetül pedig arra kerestük a választ, hogy mit jelent napjainkban kereszténynek lenni, hogyan látják lelki vezetőink a kereszténység jövőjét. A moderált beszélgetést követően a hallgatóság által feltett kérdésekre válaszoltak vendégeink.

Az esten jelen volt dr. Tuzson Bence államtitkár, Csömör országgyűlési képviselője, aki az esemény kezdetén szintén megosztotta a hallgatósággal az ünnepekkel kapcsolatos érzéseit, gondolatait.

Az adventi összejövetelen a Polgári Esték eddigi történetében legnagyobb létszámmal volt jelen a hallgatóság, melynek soraiban minden csömöri keresztény felekezet képviseltette magát.

Még egyszer köszönjük lelki vezetőinknek, hogy elfogadták meghívásunkat, megosztották velünk értékes gondolataikat és segítettek abban, hogy lelkiekben megerősödve, az ünnep valódi lényegére koncentrálva készülhessünk karácsonyra és szeretetteljes légkörben élhessük meg az ünnepet.

“Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt: aki Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és emberként élt; megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig…”

(Fil 2,5-8)


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!