2014. 08.07-én megtörtént az első zöldhulladék gyűjtés.

Tapasztalatok:

Csömör területén az erre a célra gyártott szelektív zsákokban kihelyezett zöldhulladék maradéktalanul begyűjtésre került. Minden ilyen zsák elfogadható hulladékot tartalmazott.

Nem került begyűjtésre a nem térítéses (saját, vagy szelektív gyűjtésre használható-ingyenes) zsákokban kihelyezett zöldhulladék, tekintet nélkül annak összetételére. Döntően a rossz gyakorlat elkerülése érdekében maradtak az ingatlanok előtt a nem megfelelő zsákok.

Ezúton is tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a jövőben csak az erre rendszeresített zsákot használják, mivel az kifejezetten erre a célra készül, továbbá a zsákok száját kihelyezéskor kössék be, hogy az eső ne essen bele, és ne rakjanak bele illetéktelenek más – begyűjtést kizáró hulladékokat.

Az első átnézés során megállapítható, hogy a hulladék összetétele megfelelő volt. Döntően vágott fű, kerti gyomok, némi lomb és elhanyagolható mennyiségű konyhai zöldhulladék került a zsákokba.

zoldhulladek_02

A lombok metszése során keletkező ágakat és gallyakat akkor tudjuk elszállítani, begyűjteni, ha azokat spárgával (nem dróttal) összekötve, külön zöldhulladékos zsákba helyezik ki a lágyszárúhoz hasonlóan, úgy hogy lehetőleg a zsákot ne szakítsa ki. Erre azért van szükség, mert ezek kiválogatása nehézkes, miattuk azonban a komposztálás lassabb, és körülményes. Amennyiben külön zsákban, összekötve gyűjtjük, jól kezelhető, darálható. Az ág „apríték” szintén jól komposztálható.

 

Csömör, 2014. augusztus 7.

 

Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft.

Comments (2)

 • Pásztor Sándor

  Őszinte örömmel tölt el, hogy ezen a fórumon is propagálják az Önkormányzat által kezdeményezett és ezen a héten megvalósult zöld-hulladék begyűjtést.

  Üdvözlettel
  Pásztor Sándor
  Képviselő
  Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnök.

  • Garadnai Zoltán

   Kedves Sándor! Köszönöm a tisztességes és korrekt hozzszólást! Pont ezt akarjuk!
   Garadnai Zoltán

Hozzászólás!