Immár ötödik éve, – június végén, az iskolaév zárása után – az idén is megtartotta a Csömöri Református Gyülekezet családi napját. Ez alkalommal új helyen, az alapítványi Napocska bölcsőde és óvoda vezetőjének, az alapítvány létrehozójának, gyülekezetünk tagjának, Váradi Eleonórának voltunk vendégei. Ő ajánlotta fel , hogy ez alkalommal ott tarthatjuk meg összejövetelünket.

A családi nap időpontját – mint minden programunkét – jó előre a presbitérium határozza meg és fogadja el. A lelkipásztor a szószékről hirdeti és gyülekezeti újságunkban, a Magvetőben is időben megjelenik.

Ez alkalommal szombaton, június 20.-án, szép időben került sor az összejövetelre. Délelőtt 10 órára hirdettük meg a gyülekezőt. Deák Ferencz főgondnokunk szállította utánfutóján a Zöldfa étteremtől kölcsön kapott asztalokat és padokat / köszönet az étteremnek/. Majd egymás után érkeztek a családok gyermekeikkel együtt. Hozták az otthon sütött finom süteményeket, az italokat.

Az asszonyok a főzéshez készítették elő a nyersanyagot, amiből lelkipásztorunk felesége, Brigi nagyon finom sertéspörköltet készített bográcsban. Amíg az ebéd készült, addig közös énektanuláson vettünk részt, Solymári Tímea gitárkisérete mellett. Majd lelkipásztorunk, Előd igeolvasását és magyarázatát hallgattuk meg, amit rövid hálaadással fejezett be.

Ezután meghallgattuk Molnár Mária miaszionárius nővér lenyügöző és megható történetét , aki a benszülött pápuák között végezte nem csak hittérítő, hanem gyógyító munkáját is, miután az I. Viláháború alatt sebész nővérként működött. A II. Világháború idején, a szigetet megszálló japánok kémkedéssel vádolták meg és misszionárius társaival együtt kivégezték. Emlékét a szigeten, kivégzett társaival együtt ma emléktábla őrzi.

A finom ebéd elfogyasztása után következett a Molnár Mária történetére alapozott játék a gyermekek számára. Három csapat küzdött egymással a díjakért, különböző feledatokat végezve. Ez alatt a felnőttek kisebb-nagyobb csoportokba verődve kellemes, áldott beszélgetést folytattak.

Köszönjük Nórának a lehetőséget, a kellemes környezetet. Minden közreműködőnek, segítőnek a szolgálatot. Nagyon jól éreztük magunkat.

 

Dr. Vass Zoltán
gondnok helyettes

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás!